Altınköy Açık Hava Müzesi

500 dönümlük büyük bir arazi içerisinde yer alan Altınköy açık hava müzesi, çeşitli hayvanları ve çeşitli köy kültürlerini barındıran geniş bir alandır. Öğrencilerin sık sık geldikleri bu geniş alan, çocuklara doğal yaşamı sevdirmektedir. Hayvan sevgisi kazanmaları için köyde yer alan evcil hayvanlarla etkileşim kurmalarına olanak verilmektedir. Ankara’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan müze, çok büyük ve çok gelişmiştir. Tamamen bir köy edası bulunduran müzede bulunan köy kahvesinde bir çay ya da kahve molası verilerek, kişi gününü güzelleştirebilir.

Altınköy açık hava müzesi içerisinde kişilerin en çok ziyaret ettikleri yerler: asma köprü, köy camii, bakkal, okul, ev, köy kahvesi, birbirinden renkli ve huzurlu sokakları, ahırları ve çeşitli hayvanların yer aldığı birbirinden güzel alanlardır. Köy içerisinde gezintiye çıkan kişi, ortalama bir saat içerisinde bütün köyü dolaşabilir. Fakat her yeri tadına vara vara gezmek isteyen kişiler, genellikle bütün bir günü bu köyde yapacakları geziye ayırmaktadır.

Altınköy Açık Hava Müzesi İçerisinde Neler Yapılabilir?

Kişiler hafta içi ya da hafta sonu, Altınköy açık hava müzesi ziyaretinde bulunabilir. Müze yalnızca pazartesi günleri kapalı olmakla birlikte, her gün saat 10.00 itibariyle açılmakta ve akşam saat 21.00 itibariyle kapanmaktadır. Çocukları için eğitici bir gezi planlayan kişilerin tercih edebilecekleri bu muhteşem alan, kişiyi dinlendirecektir. Genellikle müzeyi ziyarete gelen kişiler, Seyir Teras Konağı’nda köy usulü serpme kahvaltı yaparak güne başlamaktadır. Yeldeğirmeni bahçesinde bulunan bu muhteşem yer, muhteşem bir manzara sağlaması dolayısıyla da dikkat çekicidir. Özellikle kahvaltı sonrasında ya da gün ortasında içtikleri kumda kahve, pek çok misafir tarafından @seyirteraskonağı da etiketlenerek, story kaynağı olmaktadır.

Altınköy Açık Hava Müzesi Giriş Fiyatları 2022

Altınköy açık hava müzesi giriş fiyatları yapılan son güncelleme ile birlikte, öğrenciler için 4 TL, yetişkinler için ise 9 TL olmuştur. Bu müzeye girişte müze kart geçersizdir. Ankara Belediyesinin oldukça uygun tuttukları fiyatlara, köy içerisinde yapılacak tüm geziler dahildir. Yani kişiler köy kahvesine, köy camine girerken ekstra ödeme yapmadan girebilmektedir.

    Hemen Sizi Arayalım